Heeft u een woning gevonden? Dan stopt uw urgentie. U heeft vast actief gezocht en u aan alle voorwaarden gehouden. Uw woonprobleem is opgelost; gefeliciteerd.

Stopt uw urgentie en heeft u nog geen woning? Dan heeft u zich niet aan alle voorwaarden gehouden. Blijf reageren op WoonnetRijnmond of huur een woning via een particuliere verhuurder.

Wanneer stopt mijn urgentie in fase 2; bemiddeling-periode?

Uw urgentie stopt in fase 2 als:

  • u in de bemiddeling-periode (fase 2) de woning die de corporatie voor u bemiddelt weigert. De corporatie biedt u de woning gelijk aan; u heeft daarvoor niet hoeven reageren op WoonnetRijnmond. De woning die de corporatie voor u had lag in de Urgentieregio van uw keuze en past bij uw zoekprofiel (woningtype, aantal slaapkamers en maximale huurprijs). Het zoekprofiel en de Urgentieregio staan in uw urgentie. Of,
  • u in de bemiddeling-periode (fase2 2) een woning waar u zelf op reageerde via WoonnetRijnmond weigert. De woning waar u op reageerde past bij uw zoekprofiel (woningtype, aantal slaapkamers en maximale huurprijs). De woning hoeft niet in de Urgentieregio van uw keuze te staan. Deze woning had een oplossing voor uw woon-probleem geweest. Daarom mag u hem niet weigeren. Of,
  • u niet reageert op het aanbod van de corporatie voor een woning. Of,
  • u de gegevens en documenten die de corporatie nodig heeft voor het maken van een huurcontract niet op tijd of compleet aan de corporatie gegeven heeft. De corporatie geeft in de aanbieding aan wanneer de gegevens en documenten bij de corporatie moeten zijn. Of,
  • u niet meer ingeschreven staat bij WoonnetRijnmond. Of,
  • u verhuist naar een zelfstandige woning. Of,
  • de reden waarom u urgentie heeft gekregen niet meer geldt omdat de situatie veranderd is.

Let op: vanaf het moment dat uw urgentie stopt kunt u twee jaar lang geen urgentie aanvragen met dezelfde reden en dezelfde problemen.

Ik heb een woning gevonden en geaccepteerd. Wat gebeurt er met mijn urgentie?

Fijn, dat u een nieuwe woning heeft. Uw urgentie stopt nu omdat u een woning heeft gevonden. Uw inschrijfduur bij WoonnetRijnmond mag u wel houden.

Geef bij de corporatie als u het huurcontract tekent aan dat u als woningzoekende ingeschreven wilt blijven staan bij WoonnetRijnmond. De corporatie regelt dat dan en zo houdt u uw inschrijfduur.