Fase 1 (zelf-zoek-periode) is afgelopen. En ik heb nog geen huis. Wat nu?

Fase 1 (zelf-zoek-periode) duurt drie maanden. Als deze periode afgelopen is onderzoeken wij drie dingen.

  1. Zijn er voldoende woningen op WoonnetRijnmond geadverteerd die bij uw zoekprofiel pasten?
  2. Heeft u wel genoeg gereageerd op woningen in de Urgentieregio van uw keuze? Met ‘genoeg’ bedoelen we; minimaal twaalf keer in de Urgentieregio van uw keuze.
  3. Heeft u in de zelf-zoek-periode woningen geweigerd die pasten bij het type woning, het aantal slaapkamers en de maximale huurprijs die in uw urgentie staan?

Als uit ons onderzoek blijkt dat er niet genoeg woningen op WoonnetRijnmond stonden, u genoeg gereageerd heeft op woningen in de Urgentieregio van uw keuze en u geen twee woningen geweigerd heeft die passen bij het type woning, het aantal slaapkamers en de maximale huurprijs die in uw urgentie staan dan starten we fase 2 van de urgentie; de bemiddeling-periode.

Wij geven in fase 2 bij alle corporaties die woningen hebben in de Urgentieregio van uw keuze aan dat u bemiddeld moet worden. De corporaties gaan dan ook kijken naar een woning die past bij het zoekprofiel wat in uw urgentie staat.

Voordat wij het onderzoek afmaken nemen we altijd contact met u op. Dat doen we via de post/e-mail of we bellen u. U kunt ons dan natuurlijk vragen stellen. En u kunt dan bijvoorbeeld vertellen waarom u de woningen weigerde of waarom u niet actief reageert op WoonnetRijnmond. Dat nemen we ook mee in het onderzoek. Als we alles onderzocht hebben, nemen we een besluit.

Als we besluiten dat we uw urgentie stoppen dan moet u zelf zonder urgentie een woning zoeken. Let op: vanaf het moment dat uw urgentie stopt kunt u twee jaar lang geen urgentie aanvragen met dezelfde reden en dezelfde problemen.