SUWR is in februari telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag. U kunt ons dus niet bellen op maandag.
U gebruikt Internet Explorer. Deze browser is sterk verouderd. Mogelijk werken onderdelen van deze site niet zoals deze bedoeld zijn.
Home » Woningzoekende » Alles over urgentie » Medische noodzaak » Mijn verzamelinkomen is hoger dan de inkomensgrens en ik moet door mijn medische problemen verhuizen. Kan ik toch urgentie aanvragen?
Mijn verzamelinkomen is hoger dan de inkomensgrens en ik moet door mijn medische problemen verhuizen. Kan ik toch urgentie aanvragen?
Ja, u kunt urgentie aanvragen maar alleen als u door uw medische problemen een speciale woning nodig heeft die er bijna niet zijn en die bijna niet geadverteerd worden op WoonnetRijnmond. Bijvoorbeeld rolstoelgeschikte woningen.
Welke situatie is op u van toepassing?
De werkwijze van SUWR, in minder dan 10 stappen
Stap 1 Controleren Om urgentie te kunnen aanvragen moet u aan een aantal basis-voorwaarden voldoen. Controleer hier of u aan die voorwaarden voldoet voordat u urgentie aanvraagt. Zorg dat u ook ingeschreven staat bij WoonnetRijnmond .
Stap 2 Reden bepalen We kennen een aantal redenen voor urgentie. Zoek de reden die (het meest) past bij uw situatie . Lees goed welke voorwaarden bij die reden horen. Zo weet u of het zin heeft urgentie aan te vragen.
Stap 3 Indienen U voldoet aan alle voorwaarden. U weet welke reden u voor urgentie heeft, heeft de kansberekening gedaan, daarna het aanvraag-formulier ingevuld en alle gevraagde documenten verzameld. Maak dan een afspraak bij een woningcorporatie in de buurt voor een gesprek .
Stap 4 Aanvragen In het gesprek met de corporatiemedewerker neemt u alles goed door. U betaalt ook de kosten van de aanvraag . De corporatiemedewerker stuurt dan de aanvraag naar ons. Wij gaan uw aanvraag onderzoeken. Wij hebben maximaal 8 weken voor het onderzoek en een besluit. Als uw aanvraag compleet is, gaat het sneller.
Stap 5 Besluiten U ontvangt per post of e-mail bericht over uw aanvraag. Als u urgentie krijgt dan regelen we dat gelijk in WoonnetRijnmond. Als u geen urgentie krijgt dan staat in het bericht waarom niet. Niet eens met het besluit? Maak dan bezwaar binnen 6 weken.
Stap 6 Zelf zoeken In fase 1: de zelf-zoek-periode gaat u zelf reageren op woningen in WoonnetRijnmond . Doe dat elke dag en op woningen die passen bij uw zoekprofiel. Het zoekprofiel staat in uw urgentie-besluit. Kijk ook goed naar de andere voorwaarden die bij de woning horen. Vindt u een woning? Dan stopt de urgentie. De zelfzoekperiode duurt 3 maanden.
Stap 7 Onderzoek urgentieHeeft u na 3 maanden zelf zoeken geen woning gevonden? Dan beoordelen wij uw situatie opnieuw. Wij nemen daarvoor ook contact met u op. Nadat we u gesproken hebben beslissen we of we u gaan bemiddelen , of dat uw urgentie stopt.
Stap 8 Bemiddeling Als we besluiten u te bemiddelen start fase 2: de bemiddelingsperiode. Wij geven de corporaties door dat u bemiddeld moet worden. De corporaties bieden u één keer een woning aan.
Voldoet u niet aan de voorwaarden voor bemiddeling? Dan stopt uw urgentie.We kunnen niet precies zeggen hoe lang het duurt voor u een aanbod krijgt omdat dit afhangt van de woningen die vrijkomen.
Stap 9 Urgentie stopt Heeft u een woning gevonden? Dan stopt uw urgentie. U
heeft vast actief gezocht en u aan alle voorwaarden gehouden. Uw woonprobleem is opgelost; gefeliciteerd. Stopt uw urgentie en heeft u nog geen woning? Dan heeft u zich niet aan alle voorwaarden gehouden. Blijf reageren op WoonnetRijnmond of huur een woning via een particuliere verhuurder .