Mantelzorg nodig? Krijgt u zorg van familie of bekenden?

U heeft zorg nodig van familie, bekenden of zorg van een instelling. U heeft heel snel een zelfstandige woning nodig in Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam of Capelle a/d IJssel. U woont nu niet in een van deze gemeenten. De reden voor urgentie (dat noemen we urgentiegrond) heet dan ‘mantelzorg’.

Kans op urgentie?

Bekijk eerst of voldoet aan de voorwaarden. Beantwoord daarna deze vragen, en kijk of u kans maakt op urgentie.

Wanneer kunt u ‘mantelzorg’ aanvragen?

Als u de (mantel)zorg van een persoon of van een instelling nu niet kunt krijgen in uw gemeente. Doordat u mantelzorg krijgt, wordt opname in een instelling voorkomen. U kunt dan langer zelfstandig wonen.

Wat zijn de voorwaarden voor ‘mantelzorg’?

Het krijgen van mantelzorg en waarom dit echt nodig is, moet u met officiële stukken bewijzen. Als u afhankelijk bent van de zorg door een instelling, dan moet u deze zorg op afspraak krijgen. Of u krijgt zorg aan huis.

Hoe ‘mantelzorg’ aanvragen?

Denkt u dat u urgentie kunt aanvragen voor ‘mantelzorg’? Vul dan de vragen bij ‘Kans op urgentie’ in. Heeft u de vragen ingevuld? Het antwoord verteld u welke documenten nodig zijn om urgentie te kunnen aanvragen.

Het is belangrijk dat uw aanvraag voor urgentie compleet is. Is alles compleet? Maak dan een afspraak voor een gesprek bij een corporatie in één van de gemeenten die we hierboven noemde. Neem alle documenten mee naar het gesprek.

U hoort binnen 8 weken of u urgentie voor ‘mantelzorg’ krijgt.