Medische problemen? Niet meer thuis kunnen wonen?

U of iemand uit uw huishouden kan urgentie aanvragen als u door medische problemen moet verhuizen naar een geschikte woning. De reden voor urgentie (dat noemen we urgentiegrond) heet dan ‘medische noodzaak’.

Wat zijn medische problemen?

Medische problemen zijn ernstige problemen met uw lichaam of uw luchtwegen. De problemen zijn zo erg dat u niet meer thuis kunt blijven wonen. Uw huis is niet aan te passen op deze problemen.

Kans op urgentie?

Bekijk eerst of voldoet aan de voorwaarden. Beantwoord daarna deze vragen, en kijk of u kans maakt op urgentie.

Wat zijn de voorwaarden voor urgentie ‘medische noodzaak’?

  • U woont in de gemeente Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam of Capelle a/d IJssel. Woont u in een andere gemeente? Dan gaat u naar de gemeente waar u woont.
  • Uw huis is niet aan te passen op de medische problemen.
  • U woont zelfstandig. Kinderen met medische problemen die inwonen (bij bijvoorbeeld hun ouders) en op zichzelf willen wonen kunnen geen urgentie op ‘medische noodzaak’ aanvragen.

Hoe vraagt u urgentie aan voor ‘medische noodzaak’?

Denkt u dat u urgentie kunt krijgen voor ‘medische noodzaak’? Vul dan de vragen bij ‘Kans op urgentie’ in. Heeft u de vragen ingevuld? Het antwoord vertelt u welke documenten nodig zijn om urgentie te kunnen aanvragen.

Het is belangrijk dat uw aanvraag voor urgentie compleet is. Is alles compleet? Maak dan een afspraak voor een gesprek bij een corporatie in één van de gemeenten die we hierboven noemde. Neem alle documenten mee naar het gesprek.

U hoort binnen 8 weken of u urgentie voor ‘medische noodzaak’ krijgt.