Huis afgebrand? Onbewoonbare woning?

U kunt urgentie aanvragen als uw zelfstandige woning opeens onbewoonbaar wordt door een onverwachte noodsituatie. Dit is bijvoorbeeld brand. De reden voor urgentie (dat noemen we urgentiegrond) is dan ‘onbewoonbaarheid’.

Kans op urgentie?

Bekijk eerst of voldoet aan de voorwaarden. Beantwoord daarna deze vragen, en kijk of u kans maakt op urgentie.

Wat zijn de voorwaarden voor urgentie ‘onbewoonbaarheid’?

  • Uw onbewoonbare zelfstandige woning is niet binnen drie maanden te repareren.
  • U woont in de gemeente Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam of Capelle a/d IJssel. Woont u in een andere gemeente? Dan gaat u naar de gemeente waar u woont.
  • U woont nu zelfstandig en heeft door de onverwachte noodsituatie een andere woning nodig. Als u op kamers woont of anders dan zelfstandig woont kunt u geen urgentie voor ‘onbewoonbaarheid’ aanvragen.

Hoe vraagt u urgentie aan voor ‘onbewoonbaarheid’?

Denkt u dat u urgentie kunt krijgen voor ‘onbewoonbaarheid’? Vul dan de vragen bij ‘Kans op urgentie’ in. Heeft u de vragen ingevuld? Het antwoord verteld u welke documenten nodig zijn om urgentie te kunnen aanvragen.

Het is belangrijk dat uw aanvraag voor urgentie compleet is. Is alles compleet? Maak dan een afspraak voor een gesprek bij een corporatie in één van de gemeenten die we hierboven noemde. Neem alle documenten mee naar het gesprek.

U hoort binnen 8 weken of u urgentie voor ‘onbewoonbaarheid’ krijgt.