Woont u nu in een blijf-van-mijn-lijf-huis?

U kunt urgentie aanvragen als u door ernstige problemen in uw relatie of geweld binnen het gezin uit uw woning weggegaan bent. U woont nu in een tijdelijke opvang. De reden voor urgentie (dat noemen we urgentiegrond) heet dan ‘uitstroom uit voorziening tijdelijke opvang’.

U kunt alleen urgentie aanvragen als u nu in een blijf-van-mijn-lijfhuis woont.

Kans op urgentie?

Bekijk eerst of voldoet aan de voorwaarden. Beantwoord daarna deze vragen, en kijk of u kans maakt op urgentie.

Wat zijn de voorwaarden voor urgentie ‘uitstroom uit voorziening tijdelijke opvang’?

  • U woont tijdelijk in een opvang die mensen die ernstige problemen in hun relatie of geweld binnen het gezin hebben meegemaakt, coacht en opvangt (blijf-van-mijn-lijf-huis).
  • Uw situatie is zo ernstig dat het niet veilig is als u teruggaat naar uw oude woning. Dit moet ook blijken uit de meldingen of aangiften bij de politie en/of bewijzen van bijvoorbeeld instellingen die hulp geven.
  • U gaat wonen in de gemeente Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam of Capelle a/d IJssel. Gaat u in een andere gemeente wonen? Dan gaat u naar die gemeente.

Hoe vraagt u urgentie aan voor ‘uitstroom uit voorziening tijdelijke opvang’?

Denkt u dat u urgentie kunt krijgen voor ‘uitstroom uit voorziening tijdelijke opvang’? Vul dan de vragen bij ‘Kans op urgentie’ in. Heeft u de vragen ingevuld? Het antwoord verteld u welke documenten nodig zijn om urgentie te kunnen aanvragen.

Het is belangrijk dat uw aanvraag voor urgentie compleet is. U vult samen met uw begeleider in de tijdelijke opvang de documenten in. Zijn alle documenten compleet? Maak dan een afspraak voor een gesprek bij een corporatie in één van de gemeenten die we hierboven noemde. Neem uw begeleider en alle documenten mee naar het gesprek.

U hoort binnen 8 weken of u urgentie voor ‘uitstroom uit voorziening tijdelijke opvang’ krijgt.